Ha en bra midsommar med barnen

Nu är det inte många dagar kvar till det är midsommar. Det är en högtid som är så mysig att fira med barnen. Att gå upp tidigt, plocka blommor, björkris och annat och klä midsommarstången fin till senare är en tradition vi har här hemma. Sen binder vi egna midsommarkransar till huvudet. Det kan ni med göra, det är inte så svårt. Allt du behöver är blommor, en liten björkkvist, sax och snöre eller ståltråd. Gör så här:

1. Plocka flera olika sorters blommor. Lägg varje sort i en hög för sig.

2. Gör flera små buketter. Det blir snyggt om buketterna ser nästan likadana ut. Bind runt varje bukett med snöre.

3. Böj den lilla björkkvisten till en cirkel. Prova så att den passar på ditt huvud. Bind ihop den.

4. Surra fast bukett efter bukett på cirkeln. Se till att ändarna inte spretar ut.

5. Om kransen inte ska användas på en gång kan man lägga den i vatten i ett handfat. Har man gjort många är ett badkar bra att ha.

Ha mat som passar alla

Lunch på midsommar är det många som förknippar med sill och potatis, men många barn gillar inte sill. Så se till att du har en massa annat som även de gillar att äta. Vi brukar ha en midsommarmats-buffé som vi dukar upp för lunch. Senare på kvällen brukar vi grilla. 

Dansa och ha skoj

Se till att dansa runt midsommarstången, ha roliga lekar och aktivera er, så ska ni se att det blir en riktigt bra midsommar. Det ska vi ha. Nu har jag dessutom lyckats sluta röka med, tack vare en e cigg med e juice jag köpte på eqcigs. Så det blir en rökfri midsommar här!

17 Jun 2019