Synfel hos barn

Synfel är något som kan dyka upp redan i tidig ålder. Det är nästan vart fjärde barn som idag har problem med synen. Det kan upptäckas på flera olika sätt. Många gånger kan det vara att barnet sitter i skolan, men ser inte vad som händer framme på svarta tavlan och då börjar greja med andra saker. Det är viktigt att inse att barnet inte är obstinat och inte vill, utan att det kan bero just på synen. Som förälder kanske det inte alltid är lätt att ta reda på om barnet har fel på synen och de själva kanske inte kan förklara det. Dock finns det en del tecken att kolla på. Är det så att ditt barn blinkar mycket ofta eller är röd i ögonen eller att ögonen tåras och barnet sitter nära boken eller tv:n så kan det vara dags för synundersökning. Samma sak om ditt barn ofta har ont i huvudet, eller har svårt att koncentrera sig och klagar över skolan.

Barn och glasögon

Barn med glasögon är idag inget ovanligt. Nu för tiden finns det barnböcker, serier, filmer med en massa glasögonprydda hjältar som höjt statusen rejält. Idag finns det även en hel del fina barnbågar som även är lätta och därmed bekväma att bära för barnet. Många gånger är dessa glasögon med glas av lättviktsplast så att de håller för barnens lek och skoj. På nätet finns det billiga glasögon för både barn och vuxna. En bra butik med glasögon online är Extra Optical.

Barnglasögon måste fungera lika bra under sport, lek som under inlärning. Bra glasögon för barn ska vara flexibla, lätta och i det närmaste omöjliga att ha sönder.

3 May 2020