Lär barnen att åka skidor

Att ta med barnen ut på skidresa är inte fel. Skidåkning kan man börja med redan i en tidig ålder. Så varför inte kolla paketresor skidåkning och boka in en resa till vintern? Men hur lär man då barnen att åka skidor på ett bra sätt? Ge dem instruktoner är inte det man bör göra. Barn lär sig oftast bäst genom att härma dig och att leka fram det så att säga. Generellt sett kan de flesta barn börja åka skidor vid tre års ålder då har de en koordination och muskelstyrka som gör att de har förutsättningar till att bromsa och svänga. Börja med att testa utrustningen först, stressa inte fram att de måste åka.

Testa skidskola

På många skidorter finns det även skidskolor som barnen kan anmäla sig till.  Dels för att de får hjälp av en rutinerad lärare men även så att de får umgås och lära sig av andra barn. Något som har visat sig leda till snabbare inlärning. Det är bra att låta barnen ta den tid de behöver för att lära sig åka skidor. Men ju tidigare man börjar, desto bättre.

Satsa på en skidresa

Åka skidor gör man ju bäst på platser med mycket snö. Så det är inte fel att kolla in paketresor skidåkning och bestämma en ort samt boka redan nu. Det tar annars fort slut när vintersäsongen börjar närma sig och skolloven är oftast då det är mycket bokningar. 

10 Jun 2019