Tips för barnkalaset

Barnkalas är kul! Det brukar i alla fall barnen tycka, och jag med om jag ska vara ärlig. Jag har haft hand om en hel del barnkalas genom åren och har på den tiden fått med mig en hel del tips som jag tänkte dela med mig av till alla föräldrar. Hoppas du får nytta av dem.

1. Man får äta socker

Sötsaker hör barnkalasen till och man ska inte ta bort socker helt och hållet. Man ska naturligtvis inte överdiva det heller, lagom är bäst. En grej som jag testat är att hyra en sockervaddsmaskin och det har varit väldigt poppis bland barnen. 

2. Tävlingar är skoj

Barn älskar att tävla mot varandra. Om du hyr en sockervaddsmaskin från Bergamunken så kan du låta dem tävla i att äta upp sin sockervadd snabbast. En annan rolig tävling är att blåsa en pingisboll över golvet med sugrör. En och en längs en bana, eller i lag med mål som i fotboll. 

3. Skattjakt

Att få presenter är jätteroligt för den som fyller år men man kan också låta alla barn på kalaset få en liten gåva. Göm små paket överallt och låt dem leta efter dem. Du kan låta dem leta på egen hand, med hjälp av en vuxen eller så gör du en karta. 

Det här var bara tre av de tips jag har, det finns betydligt fler att berätta om. Men de sparar jag till en annan gång. Glöm inte att ha skoj även som vuxen på kalaset! 

22 Oct 2018